İstanbul Emniyet Müdürlüğünce yapılan açıklamada; "02.02.2021 günü açık kaynaklarda 'Kayyum Rektör İstemiyoruz' sloganı ile Kadıköy İlçesi İskele Meydanına toplanma çağırısı yapılması konusu ile ilgili; 02.02.2021 günü saat 16.00 itibari ile Kadıköy İlçesinde Rıhtım Meydan ile Atatürk Anıtı Çevresi, Osmanağa Cami Önü, Khalkedon Meydanı, Rıhtım PTT Önü, Kadıköy HDP İlçe Binası Önü, Altıyol Boğa Meydanı, Süreyya Operası Önü, Beşiktaş ve Eminönü İskeleleri, Söğütlüçeşme Caddesi ve Rıhtım Caddesi girişi noktalarında gerekli emniyet tedbirleri aldırılmıştır.

Saat 17.30 sıralarında toplanmaya başlayan yaklaşık 250-300 kişilik gruba Kadıköy Kaymakamlığının 2021/2 sayılı Basın Açıklaması ile kamuoyuna duyurulan "Bahse konu yapılmak istenen toplanmaların toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 17.maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu 32/Ç maddesi kapsamında Kadıköy ilçesi idaresinde bulunan tüm açık ve kapalı alanlarda (7) gün süre ile YASAKLANDIĞI" hususları grubun duyabileceği şekilde megafon marifeti ile söylenerek grup uyarılmıştır.

EMNİYET ARAÇLARINA VE ÇEVREYE ZARAR VERDİLER

Uyarılara aldırmayan alanda beklemeye devam eden grup süpürülmek suretiyle alandan uzaklaştırılmaya başlanmış, bu esnada direnen, ısrarla uyarılara riayet etmeyen ve mukavemette bulunan şahıslara müdahale edilmiştir. Rıhtım Meydanı Atatürk Anıtı çevresinde müdahale edilen ve alandan uzaklaştırılan grup akabinde Khalkedon Meydanı, Ayvalıtaş Parkı, Yoğurtçu Parkı, Moda Caddesi ve Eğitimsen önüne doğru dağılmıştır.


Dağılmalar sırasında belirtilen noktalarda ayrı ayrı toplanmalar ile grubun sayısı yaklaşık 500-600 kişiye ulaşmış, söz konusu şahıslara uyarılar devam etmiştir. Dağılma anında emniyet araçlarına ve çevreye zarar verdikleri tespit edilmişti.

104 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kadıköy ilçesinde yasadışı toplanma ile alakalı yapılan müdahalelerde toplam (93) şahıs yakalanmıştır. Beşiktaş ve Sarıyer İlçesinde alınan emniyet tedbirlerinde Kadıköy ilçesine giderek eyleme katılmak isteyen şahıslar uyarılmış, uyarılara riayet etmeyen, direnen ve mukavemette bulunan (11) şahıs yakalanmıştır. Kadıköy, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde toplamda (104) şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Provokatörlerin polis araçlarına saldırdıkları anlar ise kameralara yansıdı.

EYLEMCİLER ARALARINDA KALAN 2 KİŞİYİ DARP ETTİ!

Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan provokatif olaylara destek olmak için Kadıköy'de toplanmaya çalışıp polise mukavemet eden gruplardan çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bu sırada eylemcilerin arasında kalan B.G. ve M.C.A. isimli vatandalar eylemciler tarafından darp edildi. Polis ekiplerince yapılan müdahalenin ardından kurtarılan iki kişi hastaneye götürüldü. Kurtarılan vatandaşlar emniyet güçlerine teşekkür etti.

İstanbul Emniyetinden yapılan açıklamada bu iki vatandaşı darp eden kişilerden birinin gözaltına alındığı belirtildi.