Boğaziçi Bildirisini imzalayanlar arasında ise Orhan Pamuk, Ayfer Tunç, Aslı Erdoğan, Oya Baydar gibi isimler bulunuyor. Hatta MİT TIR'ları ile ilgili haberi ardından hakkında başlatılan yargılama sonrasında yurt dışına kaçan firari Can Dündar da bildiriye imza atanlar arasında yerini aldı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne doğru yürüyüp gruba polisin "Aşağı bak" dediğini Yol TV haberleştirmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü ise bunun yalan olduğunu "Aşağı in" dendiğini görüntülerle ortaya koymuştu.

Provokasyon içerikli haberlere imza atan Yol TV daha sonra sosyal medyadan yaptığı açıklamada haberin editoryal bir hatadan kaynaklı olduğunu ifade etmişti. Ancak yalan olduğu ortaya çıktığı halde sosyal medyadan #Aşağıbakmayacağız etiketi devam ettirilmişti.

YAZARLAR DA "AŞAĞI BAK" YALANINI SÜRDÜRDÜ

Bugün ise Cumhuriyet Gazetesi'nde bir haber yayınlandı. Bu haberde 147 yazarın "Boğaziçi Bildirisi" adı altında bir bildiri yayınladığı duyuruldu. Fakat bildiride polisin "Aşağı bak" dediği vurgulanarak bir skandala imza atıldı.

Bildiride, gerçeği yansıtmadığı halde polisin "aşağı bak" komutu verdiği ifade edildi. "Boğaziçi Bildirisi"ni imzalayanlar arasında ise Orhan Pamuk, Ayfer Tunç, Aslı Erdoğan, Oya Baydar gibi isimler bulunuyor. Hatta MİT TIR'ları ile ilgili haberi ardından hakkında başlatılan yargılama sonrasında yurt dışına kaçan firari Can Dündar da bildiriye imza atanlar arasında yerini aldı.