Cumhurbaşkanlığı krarnamesi ile 7 Ocak 2021 tarihli ve 3399 sayılı Cumhurbaşkanılığı verdiği karar ile 1 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2021 tarihleri arasında bazı bölgeler geçici özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildi.

Hakkari'de ise 12 bölge olmak üzere 1 Ocak 2021 günü saat gece 12'den 31 Aralık 2021 günü saat 23:59'a kadar, "Özel Güvenlik Bölgesi" ilan edildi.

Valiliğin yapmış olduğu duyuru ile vatandaşların bu bölgelere izinsiz girmesi yasaklandı.

Hkkari Valiliği yapmış olduğu duyuruda;

İlimiz sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, İlimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız; ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar.

Valilik Makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır.

Bu tedbirler kapsamında, 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A
maddesi gereğince; Hakkari İli sınırları içerisinde (Merkez, Çukurca, Şemdinli, Yüksekova ve Derecik İlçeleri)
bulunan;