Kripto para piyasalarında en yüksek hacme sahip olmasıyla bilinen Bitcoin, son 24 saatte yükselerek yeniden 18 bin dolar bandını aştı. Bitcoin yüzde 1,49 oranında artış göstererek 18,086.67 dolara çıktı. Bu bağlamda kripto para piyasasındaki haftalık kazanım oranı yüzde 10,37 olarak kayıtlara geçti. Bitcoin'deki piyasa hacmi de son 24 saat de yaklaşık olarak 6.0 milyar dolarlık artışla 335.48 milyar dolara çıktı.

BİTCOİN 3 YILIN ZİRVESİNİ GÖRMÜŞTÜ

Bitcoin, Kanada'dan iki dijital para varlıkları yönetimi şirketlerinin hükümet tarafından ön onay almalarının da getirisi ile haftanın ortasında 18 bin 488 dolara çıkarak 3 yılın zirvesini görmeyi başarmış, ardından kar satışlarının gelmesiyle yeniden 18 bin dolar bandının altına düşmüştü.

Kripto para piyasasındaki Bitcoin, özellikle de son dönemlerdeki makro-ekonomik etkenlerin yanı sıra büyük kurumlar tarafından gerçekleşen yatırımların kripto para alanına kaydırılmasının etkisiyle yükselmişti.

PAYPAL AÇIKLAMALARI BİTCOİN'İ YÜKSELTTİ

Bu konuya ilişkin açıklama yapan analistler ise, Amerika Birleşik Devletleri (AB) merkezli, online (internet üzerinden) çalışan çevrimiçi ödeme sistemi PayPal'in sistemlerinin, başta Bitcoin olacak şekilde birkaç kripto para birimlerine açacağına dair açıklama yapılmasının da Bitcoin'in ani yükselişine destek verdiğini söylüyor.

Kripto para piyasalarındaki toplam hacimin de son 24 saatte artış göstererek yaklaşık 11 milyar dolar bandında artarak 508.08 milyar dolara yükselmeyile tekrardan 500 milyar doları aşmış oldu. Kripto para piyasalarında gerçekleşen satışlarla ise son 24 saat içinde en yüksek hacimli 100 birimin 28'inin değer kaybettiği belirlendi. İlk 10 birimden düşüş yaşayan birim olmadı.