Bir-iki aylık düşüş trendinden sonra ABD Merkez Bankası'nın faiz artırım kararının ardından tam anlamıyla deprem yaşadı.

Fed'in 15 Haziran Çarşamba günü aldığı 75 puanlık artış kararı da düşüşün sürmesine neden oldu.

Fed'in sıkılaşma döngüsüne yönelik fiyatlamalarla hafta içinde 20 bin dolar sınırına dayanan Bitcoin, 18 bin 700'lere kadar geriledi.

Majör kripto para Bitcoin, şu sıralar 19 bin 100 dolar seviyelerinde seyrediyor.

ETHEREUM BİN DOLARIN ALTINDA
Bitcoin'in düşüşü tüm kripto varlıklarda hissedildi. Piyasanın ikinci en büyük varlığı Ether de 1.000 doların altına geriledi.

Wall Street Journal'ın haberine göre, Japon kripto borsası Bitbank'ta piyasa analisti Yuya Hasegawa, "Birçok yatırımcı için çok acı verici." dedi.

GÜVEN KAYBINA NEDEN OLACAK

Ortaya çıkan tablonun, insanların bir bütün olarak kripto piyasasına olan güvenini kaybetmesine neden olacağını belirten Hasegawa, tecrübeli kripto yatırımcılarının ve uzun vadeli beklentilere inananların, indirimli fiyatlarla satın alma fırsatını yakalayacağını söyledi.

Kurumsal yatırımcılar ve işletmeler için kripto para piyasası veri sağlayıcısı olan Fransa merkezli Kaiko'dan analist Conor Ryder, Financial Times'a verdiği demeçte, "Dominolar şimdi düşüyor." diye konuştu.

Ryder, "Daha fazla domino ile muhtemelen daha fazla aşağı yönlü fiyat hareketi gelir, bu da muhtemelen bu tasfiyelerle birlikte bir kartopuna dönüşür." ifadesini kullandı.