Geçtiğimiz akşam Azerbaycan'a yeniden saldıran Ermenistan bu kez ülkenin iki büyük şehri Gence ve Mingaçevir'de yaşayan vatandaşları uykusunda hedef aldı. Füzeli saldırıda 20'den fazla bina yerle bir oldu, içinde çocukların da bulunduğu 5 kişi yaşamını yitirirken 35 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Türkiye'den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanlığı, Ermenistan'a sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu, Twitter'da yaptığı açıklamasıyla insanlık suçu işleyen Ermenistan'a en ağır şekilde cevap verileceğini söyledi. 

BM'DEN ERMENİSTAN'A KINAMA

BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, AA muhabirine yaptığı açıklamada füzeli saldırıya ilişkin olarak, Genel Sekreter Antonio Guterres'in çatışmalar konusunda oldukça endişeli olduğunu dile getirdi. BM ise, saldırıyı kınadıklarını belirtti. BM'den gelen kınama mesajında, "Sivillerin yaşadığı bölgelere yönelik her türlü hedefi ve saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyoruz." ifadeleri yer aldı.

ATEŞKES ÇAĞRILARI SÜRDÜRÜLÜYOR

Haq, Guterres'in Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'u arayarak ateşkes çağrısı yaptığını belirtti.