Ankara’nın Etimesgut ilçesinde bir market zincirinde alışveriş yapan 66 yaşındaki Ali Rıza Haklı vatandaş, 100 liralık alışveriş yapmadığı gerekçesiyle servis minibüsünden indirildiğini söyledi.

Toplamda 99 lira 53 kuruşluk alışveriş fişi olduğunu söyleyen Haklı, 1 liralık daha alışveriş yapmazsa servisi kullanamayacağı gerekçesiyle indirildiğini belirtti.

30 Temmuz günü Etimesgut’ta bir market zincirinin şubesinden 99 lira 50 kuruşluk alışveriş yapan 66 yaşındaki yüzde 85 engelli Ali Rıza Haklı vatandaş, yaşananlara isyan etti.

Yaşanan olay hakkında konuşan Haklı, “30 Tummuz günü benim köyden teyzemin oğlu geldi. Ankara'da ameliyat olacağı için misafir aldım eve. Ertesi günü evde yemek olmadığı için gideyim dedim, marketten ekmek arası bir şeyler alayım, misafirlerimi aç bırakmayayım. Gittim yemek katından 99 liralık ekmek arası bir şeyler aldım. Sonra aşağı indim, bunlar yoğurtsuz, tatlısız olmaz diyerek bir 54 liralık daha alışveriş yaptım. Elimde toplamda 153 liralık alışveriş fişi ile birlikte servise gittim ancak servis görevlisi 'seni bu fişlerle servise alamam' diyerek yardımcı olmak istemedi” dedi.