BiP nedir? BiP güvenli mi? BiP nasıl indirilir? Türk mühendislerinin geliştirdiği yerli ve milli uygulama BiP son 24 saatte 1 milyon 124 bin yeni kullanıcı kazandı.

Tüm operatör kullanıcılarına açık iletişim ve yaşam platformu BiP'in kullanıcı sayısına son 24 saat içerisinde 1 milyon 124 bin kişi daha eklendi. Turkcell'den yapılan son dakika açıklamasına göre, dünyanın 192 ülkesinde kullanılan BiP'teki tüm verilerin yüksek güvenlikli şifreleme ile Türkiye'deki Turkcell veri merkezlerinde korunduğu söylendi.

Birbirinden farklı birçok yenilik getirildi

Dünyanın içinde bulunduğu durumdan dolayı uygulamada birçok yenilik uygulamaya eklendi. Uygulama, Acil Durum özelliği ile kullanıcılarının acil durumlarda sonra durum bilgilerini ve konumlarını tek tuşla hem BiP mesajı hem de SMS ile paylaşılmasına imkan sağlıyor. Çeviri özelliği ise anlık mesajlaşma sırasında 106 farklı dilde sohbet imkanı veriyor. Keşfet bölümünde yer alan çeşitli kanallar ile kullanıcılarına bilgilendirici ve eğlenceli içerikler sunan BiP, Sağlık Bakanlığı ile iş birliği yaparak Koronavirüs Bilgilendirme ve Danışma Kanalı'nı da kullanıma açtı. Operatör ayrımı olmadan BiP kullanıcıları bu kanal üzerinden koronavirüs testi yapabiliyor ve gerekli durumlarda ALO 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi Danışma Hattı'na ücretsiz ulaşma imkanı veriyor. 

Android - BiP İndirmek için tıklayın

IOS - BiP İndirmek için tıklayın