BioNTech ve Pfizer, geliştirdikleri koronavirüs aşısının 12-15 yaş grubu çocuklarda kullanım izni amacıyla Avrupa İlaç Ajansı'na başvurdu.

BioNTech şirketi, Avrupa İlaç Ajansı'na (EMA) yapılan müracaatla alakalı açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, halihazırda "Acil Kullanım İzni" amacıyla ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) müracaat yapıldı. Şirket, kısa süre evvel ABD'de 12 ila 15 yaş grubundaki 2 bin 260 kişi üstünde yaptığı klinik çalışmanın yüzde 100 faaliyet gösterdiğini duyurmuştu. Açıklamada yan etkilerin 16-25 yaş grubundakilere denk geleceği anlatıldı.

EMA'nın onay vermesi halinde, haziran ortasında 27 AB ülkesinde 12-15 yaş grubundaki çocuklara aşı yapılabilmesi planlanıyor.

BİLİMSEL DEĞERLENDİRME BEKLENİYOR

AB yetkilileri de BioNTech-Pfizer aşısının çocuklara da uygulanması için bilimsel değerlendirmelerin ve çalışmaların sonucunu bekledikleri bilgisini verdi.

AB ülkeleri için BioNTech-Pfizer aşısından 1,8 milyar doz daha satın alabilmek üzere müzakereler yürüttüklerini anımsatan AB Komisyonu sözcülerinden Eric Mamer, bu sayede EMA'dan onay çıkması halinde çocukları da aşılamak amacıyla yeterli doza sahip olacaklarını ifade etti.

Mamer, AB Komisyonunun birlik sınırları içindeki çocuk nüfusunu aşılamada hesaba katmadığına yönelik eleştirileri reddetti.