ABD Başkanlık seçimlerine yalnızca sayılı günler kala ABD Başkanı Donald Trump hayatının şokunu yaşadı. Gelen bilgiye göre, Trump'ın seçim kampanyalarında kullanması için ayrılan fona bilgisayar korsanları (hacker) sızdı. Bilgisayar korsanları, seçim kampanyalarına balta vurmak istedikleri Trump'ın fonundan tamam 2.3 milyon dolar çaldı.

Wisconsin Cumhuriyetçi Partisi'nin hesaplarından çaldılar

Söz konusu paranın Wisconsin Cumhuriyetçi Partisi'ne ait banka hesaplarından çalındığı belirtildi. Bilgisayar korsanları, başkan olarak görmek istemedikleri Donald Trump'ın seçim kampanyası fonundan yüklü miktarda para çaldı. 

Andrew Hitt, şüpheli hareketleri FBI'ya bildirdi

22 Ekim 2020 tarihinde banka hesaplarında şüpheli hareketler gören Wisconsin Cumhuriyetçi Partisi Başkanı Andrew Hitt durumu hızlıca Federal Soruşturma Bürosu'na (FBI) bildirdi. FBI'ın soygunla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Seçimin son günlerinde bu paraya ihtiyaçları var

3 Kasım'da gerçekleştirilecek olan ABD Başkanlık seçimleri için bu paraya ihtiyaçları olduğunu belirten Hitt, 2.3 milyonun çalınmasının Trump için rakibi Demokrat aday Joe Biden karşısında büyük bir dezavantaj olduğunu belirtti.