ABD'de Donald Trump, seçimde kazananın kendisi olduğunu ve rakibi Demokrat aday Joe Biden'ın seçimlerde hile yaptığına ilişkin iddialarını sürdürerek yargıya başvuruda bulunayacağını açıklamıştı.

Gelen bilgilere göre ABD Yüksek Mahkemesi, ABD 3 Kasım 2020 başkanlık seçimlerinde Joe Biden'ın zaferinin geri çekilmesine ilişkin taleple ilgili bir karar verdi. Teksas eyaletini alan Joe Biden'ın seçim galibiyetinin geri çevrilmesine yönelik olarak açılan davayı reddetti.

SONUÇLARIN GEÇERSİZ KILINMASINA YÖNELİK DAVADA KARAR

Mahkeme, Teksas eyaletinden 18 Cumhuriyetçi eyalet savcısının ve 126 Temsilciler Meclisi mensubunun da destekleri ile, Biden'ın kazandığı zaferin geçersiz sayılmasına ilişkin davayla ilgili kararını bugün açıkladı.

ABD'nin kritik eyaletlerinden Geogiga, Pensilvanya, Wisconsin ve Michigan gibi eyaletlerde Biden lehine açıklanan seçim sonuçlarının geçersiz sayılmasına yönelik olarak açılan dava, mahkeme kararıyla reddedildi.

Hatırlanacağı üzere ABD'de 3 Kasım 2020 tarihinde yapılan 59. Başkanlık seçimlerini, Demokrat aday Joe Biden kazanmış; resmi olmayan sonuçlara göre Biden 306, Trump 232 delege kazanmıştı. Zafer için 270 delege yeterliydi.