Geçen hafta ABD Kongresinde meydana gelen olaylar sonrasında, ABD Başkanı Donald Trump'a destek veren protestocu grupların seçilmiş Başkan Joe Biden'ın yemin töreni sırasında da Washington'da gösteri düzenleyeceklerini ilan etmesi, kentteki güvenlik tedbirlerinin en üst düzeye çıkarılmasına neden oldu.

ABD Ulusal Muhafız Bürosu Yetkilisinden General Daniel Hokanson, gerçekleştirdiği basın toplantısında, Washington DC'deki görevli Ulusal Muhafız sayısını 15 bine çıkarabileceklerini belirti.

Bu bağlamda Ulusal Muhafızların hangi kentlere geleceğine dair net bir bilgi açıklamayan General Hokanson, ABD'nin Park Polisi, Gizli Servis ve Kongre Polisinin kendilerinden takviye istediğinin altını da çizdi.

ABD Donald Başkanı Trump'ı destekleyen on binlerce göstericinin 6 Ocak'ta Washington'daki Ulusal Park'ta toplanmış ve ABD Kongresine doğru yürümüştü.

Polis barikatlarını aşan göstericiler Kongreye girmiş ve ülkede infiale yol açan görüntülere neden olmuştu.

Yaşanan çatışmalarda biri polis 5 kişi yaşamını yitirmiş ve olayların bastırılması için Kongreye ABD Ulusal Muhafız birlikleri sevk edilmişti.

Yaşanan olaylardan sonra Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'e olayları azmettirdiği gerekçesi ile Trump'ı Anayasanın 25. Maddesi kapsamında görevden alması çağrısını yapmıştı.

Bugün de Demokratlar Trump'a yönelik azil sürecinin başlatılması için karar tasarısı sunmuştu.