ABD başkanlık seçimlerinde kazanan Demokrat aday Joe Biden olsa bile görev süresi 20 Ocak 2021'den itibaren başlamayacak. Bu sebeple Donald Trump yönetimi önümüzdeki aylarda da koltukta olacağından Joe Biden; koronavirüs (kovid-19) merkez üssü olarak kabul edilen Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) vakalara karşı Trump yönetiminin acil olarak harekete geçmesini istedi.

"Kriz için federal müdahale gerekli"

Joe Biden, koronavirüsün bir kriz olduğuna dikkat çekti. Aşı çalışmalarında her ne kadar olumlu gelişmeler kaydedilse de ABD genelinde bir aşı çalışması gerçekleştirmenin aylar süreceğine parmak basan Joe Biden, koronavirüs vakalarının artış göstermesi sebebiyle hastanelerin ve sağlık çalışlarının üzerindeki baskı ve yükün arttığını dile getirerek federal müdahale yapılması gerektiğini, ancak böyle bir hamlenin uzun bir süredir yapılmadığını söyleldi.

Joe Biden Ocak 2021'e kadar göreve başlamayacak

3 Kasım ABD başkanlık seçimleri, büyük bir krizle de olsa sona erdi ve Demokrat aday Joe Biden, rakibi Donald Trump'a büyük bir fark atarak yeni ABD Başkanı olarak seçildi. Ancak Joe Biden'ın görev süresi, Ocak 2021'den önce başlamayacak. Joe Biden, ABD Başkanı olarak görevine 20 Ocak 2021'den itibaren başlayacak.