Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimleri krizi halen sürüyor. 3 Kasım 2020 gününde canlı yayına çıkarak kazandığını söyleyen ve gövde gösterisi yapan Donald Trump, kritik eyaletleri Demokrat Joe Biden'ın kazanmasına oldukça içerlemişti. Seçimde hile yapıldığını ileri süren Trump halen görev değişimine engel olduğundan ötürü bir açıklama yapan Joe Biden çok çarpıcı ifadeler kullandı. Trump'ın bu tutumunu sürdürmesi halinde pek çok insanın öleceğini belirten Joe Biden'ın açıklamaları şu şekilde...

BİDEN: KARANLIK BİR KIŞ GELİYOR

Biden yaptığı son konuşmada bu kışın oldukça karanlık geçeceğini ifade etti. Çalışma saatlerini, maaş ve işlerini kaybeden milyonlarca Amerikalı vatandaşa hemen yardım eli uzatabileceklerini söyleyen Biden, 3 trilyon dolar değerindeki yardım paketinin meclisten geçtiğini, senatodan da hızlı bir şekilde geçmesini talep etti. 

Biden, tüm dünyayı etkisi alan ve Amerika'da yüz binlerce kişinin ölümüne sebep olan yeni tip koronavirüsle (kovid-19) ilgili olarak virüsün önünü kestikleri zaman iş yerleri ve işçilere yardımı ulaştırdıklarında her şeyin önceki halinden çok daha iyi bir hale bürüneceğini ileri sürdü.

"TRUMP BÖYLE GİDERSE ÇOK İNSAN ÖLÜR"

Koronavirüs konusunun en önemli konularda başı çektiğinin altını çizen Joe Biden, halen görevlerini devretmemekte ısrar eden mevcut ABD Başkanı Donald Trump'a seslenerek bu süreci derhal başlatmasına ilişkin çağrıda bulundu. Eğer bu durum koordine edilmezse çok fazla insanın öleceğini ifade eden Biden, virüsle mücadele ettikleri sırada ABD'de maske takmanın zorunlu hale getirilmesini istediğinin de altını çizerek; maske zorunluluğu kuralının bölge ve eyalet yönetimleri tarafından vatandaşlara şart koşulması talebinde bulundu.