Beyaz fasulye posa içeriği bakımından zengindir. Bu sayede metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olmaktadır. Bilindiği üzere bağırsaklarımız artık ikinci beyin olarak tanımlanmaktadır.

Bağırsak sağlığımızı düzenleyerek kabızlık durumunun önüne geçmektedir ve bağırsakları çalıştırmaktadır. Yine yüksek posa içeriğiyle midenin tembelleşmesini engellemektedir.

Tokluk hissi sağlar 

Leptin hormonu vücudumuzdaki tokluk hissinin sağlanmasına yardımcı bir hormondur. Beyaz fasulye leptin hormonunun salınımını arttırmaktadır ve tokluk hissini sağlamaktadır.

Leptin hormonu hipotalamus üzerinde etkili olarak iştahı baskılamaktadır. Hipotalamus, açlık-tokluk ve susama hislerinin kontrol edildiği bölgedir.

Yaş ilerlemesiyle ve yanlış beslenme tarzlarıyla kolesterol düzeyleri artmaya başlamaktadır. Beyaz fasulye içerisindeki lifler sayesinde kötü kolesterolü düşürmektedir ve kolesterol seviyelerinin korunmasını sağlamaktadır. American Journal of Clinical Nutrition’a göre trigliseridleri, kan basıncını ve inflamasyonu azaltmaktadır ve LDL kolesterolü düşürmektedir.

Kalp-damar rahatsızlığı veya kolesterol yüksekliği olduğu için kolesterolden kısıtlı beslenmesi gereken hastaların tedavisinde hayvansal proteinler kısıtlı kullanabileceğinden bitkisel protein olarak çok iyi bir kurtarıcı olmaktadır.

Zengin bir kalsiyum kaynağı 

Yaş ilerlemesiyle kemik erimesi gelişebilecek bir durumdur. Kemik erimesinin yanında kolesteroldan kısıtlı beslenmesini gerektirecek ya da yaşın getirdiği bazı ağız ve çiğneme sorunu olan hastaların diyetinde hayvansal ürünler çok kullanılamamaktadır.

Çünkü kolesterol seviyeleri yüksektir ve et ürünlerini çiğnemekte zorlanmaktadırlar. Beyaz fasulye, kemiklere kalsiyum ve bitkisel protein desteği sağlamaktadır. Böylece kemiklerin güçlenmelerine destek olmaktadır.

Kalp sağlığını korur 

Lif içeriği sayesinde kalp ve damar hastalıklarına karşı korumaktadır, kalp sağlığını desteklemektedir ve kalp çarpıntısına önemli ölçüde iyi gelmektedir. Böylece kalp krizini önlemeye yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda beyaz fasulyenin içinde bulunan folik asit, damar sertliğini azaltmaktadır ve kalp krizi, felç ve bunama gibi rahatsızlıkların önlenmesinde etkilidir.

Folik asit kaynağı 

Beyaz fasulye folik asit açısından oldukça zengin bir besindir. Folik asit özellikle hamilelik ile fetal gelişimde kritik bir öneme sahiptir. Gebelik süresince anneler yeterli folik asit almazlarsa bebeklerinde omurilik ve beyin gelişimlerinde ortaya çıkan anormallikler görülebilmektedir.