İçerisinde kakao olmayan ancak kakao yağı içerdiği için çikolata tadı veren beyaz çikolata, kakao tozu olan çikolatalara göre daha az vitamin ve mineral içermektedir. Beyaz çikolata da ise diğer çikolatalara oranla da daha fazla süt ve yağ bulunur. Bitter çikolatanın antioksidanı yüksektir bu yüzden sağlığa birçok katkısı vardır. Ancak beyaz çikolatada bu oran neredeyse sıfırdır. İçeriğinde kafein uyarıcısı bulunduğundan enerji verir ve kan dolaşımını artırır. Yapımı oldukça zor olan bu çikolatanın bir miktarı diğerini geçtiğinde ulaşmak istenen tat yakalanmaz. Süslendirme amaçlı oldukça fazla tercih edilen beyaz çikolatanın birkaç faydası dışında ciddi zararları bulunur. 

BEYAZ ÇİKOLATANIN ZARARLARI NELERDİR?

Yağ oranı yüksek olan bu çikolata bir kaç parçadan fazla tüketildiğinde vücuda ciddi hazarlar verir. Özellikle kötü kolesterol oranını yükselmesine neden olan beyaz çikolata damar tıkanıklığı ve kalp rahatsızlıkları gibi ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olur.
 
Bunun yanı sıra içeriğindeki yağ enerjiye dönüşse bile bu uzun süreli olmadığından vücudun belirli bölgelerinde yağ kitlelerinin oluşmasına neden olur. Bu da hızlı kilo almaya zemin hazırlar.
 
Uzmanlar 100 gram bile beyaz çikolatadan tüketildiğinde 600 kalori alımına neden olabileceğinin altını çiziyor. Bu gibi durumların yanı sıra karaciğerin yağlanmasına buradan da ciltte akne oluşumuna neden olabilecek sorunlara bile zemin hazırlayan beyaz çikolata, şeker hastaları için oldukça tehlike arz eden bir tatlıdır.

BEYAZ ÇİKOLATA GERÇEK ÇİKOLATA MIDIR?

Kakao yağından yapıldığı için gerçek çikolata kabul edilmez. Gerçek çikolata olması için kakao tozu eklenmelidir. Pastane malzemelerinin vazgeçilmesi olan beyaz çikolatayı tatlandırmak için muz, ahududu, böğürtlen, vişne, Hindistan cevizi, badem, fındık, portakal ve  limon gibi ürünler kullanılır.