Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yapan Berat Albayrak, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında yaşadığı sağlık sorunlarından ötürü görevinden istifa ettiğini söylemişti. Bu karar onaylanış, yeni bakan olarak Lütfi Elvan atanmıştı. Atamaların ardından bir takım kimseler ve muhalefet partiler tarafından kara propaganda, karalama kampanyaları başlatıldı. Berat Albayrak'ın babası yazar ve gazeteci Sadık Albayrak ise, yaptığı yazılı açıklamada bu tarz karalama çalışmaları yapanlara yanıt vererek, "Hevesiniz kursağınızda kalacak." dedi.

Albayrak: Ben çocuklarımdan razıyım

İstifa gündeminin ardındaki dönemde Albayrak ailesi hakkında yalan haberler yapılması üzerine açıklama yapma ihtiyacı hissettiğini söyleyen Sadık Albayrak, 60 yıl boyunca yazar ve gazeteci olarak görev yaptığını, çocuklarını ise dünyaya ses getiren bir davanın neferleri olarak yetiştirdiğini, bu duruma arşivlerin ve tarihin şahitlik ettiğini vurguladı. Albayrak, "Ben çocuklarımdan razıyım, ancak son zamanlarda ailem ve çocuklarım hakkında iftira ve karalama çalışmaları yapılmaktadır." dedi. 

'Bu insaftan, vicdandan yoksun bir durumdur'

Sadık Albayrak, tüm bunların insaftan ve vicdandan yoksun bir vaziyet olduğuna dikkat çekti. AK Parti için "bir dava partisi" ifadelerini kullanan Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında yer almaya, başta FETÖ gibi Türkiye düşmanlarının karşısında dik bir şekilde durmaya devam edeceklerini vurguladı. Albayrak ailesini masa başında fitne fesat haberler üreterek karalamaya çalışanlara, "Hevesleriniz kursağınızda kalacaktır." ifadelerini kullanan Albayrak, sözlerini bu şekilde noktaladı.