Araç sahiplerini sevindirecek haber geldi. Akaryakıt sektörü de dalgalanan piyasalardan ve döviz kurlarındaki sert düşüşten nasibini aldı. Akaryakıt sektöründe benzinin litre fiyatında indirim yapılacağı belirtildi. Kaynaklardan alınan bilgiye göre Pazartesi (16 Kasım 2020) tarihinde gece yarısı itibarıyla benzinin litre fiyatında 32 kuruşluk indirim yapılacak.

BENZİNİN LİTRE FİYATINDA 32 KURUŞ İNDİRİM

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal tarafından yapılan ekonomi dostu açıklamalardan sonra döviz kurları sert bir düşüşe geçmişti. Aynı zamanda altın fiyatları da bu düşüşten nasibini alırken sevindirici bir haber de akaryakıt sektöründen geldi. 

Akaryakıtta pompa fiyatına yansıyacak indirim yapıldığı öğrenildi. Gelen bilgilere bugün İstanbul'da litre fiyatı 6,97 TL, İzmir ve Ankara'da 7,03 olan benzinin Pazartesi gecesinden itibaren 32 kuruşluk indirimle satılacağı belirtildi.

Dolar/TL’deki sert düşüşün, akaryakıt fiyatlarına da yansıması bekleniyor. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre benzinin litre fiyatında pazartesi gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 32 kuruş indirim yapılması bekleniyor.

BAYİ VE İLÇELER ARASINDA FİYAT FARKI SÖZ KONUSU OLABİLİR

Akaryakıttaki bu indirim her bayi ve ilçeler için geçerli olmayabilir. Benzinin litre fiyatına uygulanacak olan 32 kuruşluk indirimin bayi ve ilçelerde az da olsa farklı yansıtılabilir.