Benzin fiyatlarında indirim yapılıyor. Bu gece yarısından sonra geçerli olacak şekilde benzin fiyatlarının 32 kuruş indirimle düşmesi bekleniyor.

Benzin fiyatlarında düşüş bekleniyor. Bu bağlamda 17 Kasım 2020 tarihinden itibaren benzin fiyatlarında 32 kuruşluk indirim yapılması öngörülüyor. Ancak motorin grubuna bakıldığı zaman 16 Kasım veya 17 Kasım tarihleri için herhangi bir fiyat değişimi olması beklenmiyor.

AKARYAKIT FİYATLARI, DOLAR DEĞİŞİMİYLE BELİRLENİYOR

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Lütfi Elvan ve Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal tarafından ekonomi dostu açıklamalar yapıldı. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da yapılan "yeni ekonomi planı" açıklamasının ardından dolar aşağı yönlü sert bir düşüşe geçmişti.

Dolar kurundan etkilenen akaryakıt fiyatları da Türkiye'nin dahil olduğu Akdeniz piyasasında yer alan işlenmiş ürünlerin fiyat ortalamasıyla ve dolar kurunda meydana gelen değişikliklerle belirleniyor. Buna göre dolar kuru, akaryakıt fiyatlarının artmasına veya düşmesine sebep oluyor.

Söz konusu hesaplamaya göre serbest piyasalarda uygulanan fiyatlar, dağıtım firmaları arasındaki rekabet sebebiyle kentlere ve şirkete göre az da olsa değişiklik gösterebiliyor. Her şehirde ve ilçede akaryakıt fiyatları aynı olmayabiliyor.