Beltur A.Ş. Genel Müdürü Erdem Yılmaz’ın açıklaması şu şekilde;

“Basınımızın değerli temsilcileri,

Davetimize katıldığınız için sizlere şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum.

Geçtiğimiz Çarşamba Günü bir okul panelinde 16 yaşında bir genç kardeşimizin kurumumuz çalışanları, Beltur şirketimiz ve dahi şahsımı hedef alan bir takım iddialarına üzülerek yanıt vermek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına bu açıklamayı yapmayı uygun bulduk.

İsmim Erdem Yılmaz. 1973 Düzce doğumluyum. Doğuştan bedensel engelli bir bireyim, daha önce çalıştığım kamu kurum ve kuruluşlarda da engelli kadrosundan işe girdim, çalıştım ve emekli oldum. 2021 yılında Belediye Başkanımız Sayın Dr Faruk Özlü ile yaptığım görüşme neticesinde Beltur şirketinin genel müdürü olarak yine engelli kadrosundan işe başladım.

Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki; engelli bir birey olarak pozitif ayrımcılığın yapıldığı, bu kadar değer ve önem verildiğini hissettiğim bir dönem olmadı. Sayın belediye başkanımıza engelli bireyler ile ilgili geliştirdiğimiz her proje ve öneri her zaman kabul gördü.

Bahsi geçen olayda genç kardeşimizin soru yöneltmek yerine, suçlayıcı bir tavırla bizi itham etmesi tamamen bilgi eksikliğinden kaynaklı bir talihsizliktir.

Oysa ki; mesele kardeşini istihdam etmek amacıyla annesinin de işe alındığı tek örnektir.

Kardeşi kendi başına hareket edemediği için annesinin bakımına ihtiyacı olduğundan hayata tutunmasına bir nebze katkı sağlamak adına belediyemiz ve Beltur şirketimiz her zaman üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır.

Aile bütünlüğünü sağlamak adına cumartesi pazar tatil şeklinde çalışma şartları düzenlenmiş, annesi adına daha rahat olan Sabah 8 Akşam 5 olan bir başka Beltur şirketinin işlettiği birime gönderilmiş, anne ve babanın memnuniyetini her zaman duyduğumuz ve bizlere minnettar olduklarını ifade ettikleri bir ortam sağlanmıştır.

Ayrıca kusursuz Cafe ile beraber yapılan her türlü etkinliğe kendisi ve annesi ayrım yapılmadan katılmıştır ve bundan sonra da katılacaktır.
Bu konunun şahidi; Beltur dışından birisi olan Beyazay Derneği yöneticisi şehrin sevilen siması Nurullah Çelebi’dir.

Nurullah Bey de bu etkinliklerin çoğuna katılım sağlamıştır ve görmüştür ki bu çocuklar bizim için her zaman değerli ve öncelikli olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir.

Konuşmamın başında bahsettiğim üzere engelli bireylerin yaşamlarının zorluğunu BİZZAT YAŞAYAN biri olarak böyle konularda değerli Düzce halkımızı sağduyulu olmaya çağırıyorum. Bu çocuklara iş imkanı sağlayan, hayata tutunmalarına destek olan tüm kurum ve kuruluşların yanlarında olmalarını can-ı gönülden rica ediyorum.

Bu vesile ile Düzce’de çalışan engelli bir yönetici olan engelimden dolayı bana hiçbir zaman önyargı ile bakmayan ayrıca her fırsat ve projede destekleyen yanımızda olduğunu hissettiren sayın belediye başkanıma ve onun nezdinde aynı nezaketi ve anlayışı göstermeye devam eden çalışmaktan mutluluk duyduğum tüm belediye yönetici ve çalışanlarına, sayın valime, yine onun nezdindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yönetici ve çalışanlara tüm STK kuruluşlarına başkanlarına şükranlarımı sunuyorum.
Konu Kusursuz Cafe ve engelli kardeşlerimiz olduğunda ilk önceliği her zaman bize veren her daim yanımızda olan şehrimizin değerli basın kuruluşları, sizlere ve onların kıymetli temsilcilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”