Brüksel'de bir parkta koronavirüs önlemlerini dinlemeyerek parti yapmak isteyen yüzlerce genç, polisin çok sert müdahalesiyle dağıtıldı.

Daha evvel 1 Nisan'da "şaka" olarak duyurulan fakat binlerce gencin bir parkta buluşmasına sebep olan "La Boum" isimli müzik festivali 1 Mayıs'ta gene aynı yerde düzenleneceği haberleri üstüne Brüksel polisi güvenlik önlemleri aldı.

Sosyal medyadan duyurulara karşılık polis, koronavirüs salgın önlemlerini neden göstererek gençlerin parkta buluşmaması amacıyla çağrı yaptı.

Buna karşın "özgürlük" sloganları atan yüzlerce genç, parkta bir buluştu. Polisin çağrısına karşın bulundukları yerden ayrılmayan gençlere gözyaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale edildi. Kimi gruplar, polise havai fişek ve şişe atarak karşılıkta bulundu.

Gençleri parktan çıkarmak amacıyla atlı ve motosikletliler dahil yüzlerce polis, toplumsal olaylara müdahale aracı, helikopterler ve insansız hava araçları kullanıldı. Olaylar esnasında kimi göstericiler yaralandı, bir çok genç de gözaltına alındı.

Daha önce de aynı yerde "şakayla başlayan" fakat gerçeğe dönüşen "La Boum" partisine de polis müdahale etmişti.