Başkent Brüksel'de Afrika kökenli 23 yaşındaki İbrahima Barrie'nin hafta sonunda gözaltına alınmasının ardından bir saat içinde hayatını kaybetmesi nedeniyle yüzlerce kişi olayın meydana geldiği polis karakolunun yakınında toplandı.

"Siyahilerin hayatı önemlidir" ve "Katil polis" gibi sloganlar atan göstericilerin bir bölümünün taşkınlık yapması ile polis kalabalığa müdahale etti. Göstericilerin etrafını saran polis, kalabalığın dağılmasını istedi.

Araba camı kırıldı

Çıkan arbedede göstericilerden bazıları ise yaralandı. Olayların yaşandığı sırada göstericiler, çevredeki polis arabalarının camlarını kırdı ve kaldırım taşlarını polislere fırlattı.

Polis, Brüksel'in kuzeyindeki tren istasyonu yakınlarında cumartesi gecesi İbrahima Barrie'yi, salgın tedbirlerine uymadığı gerekçe göstererek gözaltına almak istemişti. Barrie'nin ise cep telefonuyla polislerin videosunu çekmiş, daha sonra koşarak kaçtığı belirtilmişti.

Belçika

Kısa süre sonra da yakalanıp karakola götürülen Barrie'nin bir saat sonra bilincini kaybettiği ve götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Gencin ölümü hakkında ise savcılık soruşturma başlatmıştı.