Son zamanlarda görüldüğü üzere Batılı ülkelerin iç meselelere müdahalesi nedeniyle zor bir dönemden geçen Minsk yönetimi, ülke güvenliğini S-400 sistemleriyle pekiştirme kararı alındı.

Bakanlık, bilindiği üzere son zamanlarda Batılı ülkelerin içişlerine müdahale edilmesi nedeniyle zor bir süreçten Minsk yönetimi, kendi ülke güvenliği nedeniyle S-400 hava savunma sistemleriyle pekiştirme kararı alındığı ifade edildi.

Savunma Bakanlığı ayrıca yaptığı açıklamaya göre Belarus Hava Kuvvetleri Komutanı İgor Golub, S-300 savunma sistemleriyle donatılmış olan füze savunma birliklerinin S-400 ve Pantsir-S hava savunma sistemleriyle yeniden donatılması için anlaşma hazırlama aşamasına devam ettiklerini belirtti.

Golub, Rusya ile Mi-35 çok fonksiyonlu taarruz helikopterleri ve Su-30M avcı uçaklarının ikinci partisinin tedarikleri konusunda da anlaşma imzaladıklarının altını çizdi. Su-30M'lerin ilk partisinin tedariki 2019 yılında başlatılmıştı.

Bu bağlamda Golub, 'Protivnik-G' ve 'Vostok' radar istasyonlarının 2021 yılı içinde hizmete alınmasının planlandığını ekledi.