Gaziantep'te yaşayan Yunus Göç, evinde ağlayan ve 3 aylık olduğu belirtilen C. Göç isimli bebeğini dövmeye başladı. Ağlayan ve susmayan bebeği kafasına vurarak döven babanın şiddeti, bu sırada anne tarafından odaya konulan cep telefonu ile gizlice görüntülendi. 

BEBEĞİN TEDAVİSİNE BAŞLANDI

Odaya annenin girmesiyle son bulan şiddetin ardından bebek, hastaneye kaldırıldı. Kafasında tramvaya bağlı yaralanma tanısı konulan bebeğin tedavisine başlandı.

ZANLI TUTUKLANDI

Öte yandan minik bebek, başına aldığı darbelerden beyin kanaması geçirirken anne Göç ise evden ayrılarak ailesinin yanına sığındı. Annenin şikayeti üzerine baba Yunus Göç gözaltına alındı. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

BEBEK VE ANNE İÇİN TEDBİR KARARI

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, mağdur bebek ve anne için tedbir kararlarının alınacağını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, bir aylık bebeğin darbedilmesi olayına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli Y.G'nin sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mağdur çocuğun şu an yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam etmekte olup, mağdur çocuğun annesinin ifade alım süreci Adli Görüşme Odası'nda devam etmektedir. Alınacak ifade ve elde edilen deliller gereğince mağdur çocuk için 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu ve annesi için de 6284 sayılı kanun uyarınca gereken tedbir kararları alınacaktır."

RTÜK'TEN AÇIKLAMA

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, söz konusu olayın görüntüleri ile ilgili sosyal medya hesabından, "Toplumsal değerlerimizi derinden yaralayan olaylara karşı özellikle yayın organlarımızın daha hassas olmasını bekliyoruz. İlgili Valilik ve adli mercilerin gereğini yapacağından şüphemiz yok." açıklamasında bulundu.