Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Aktif Rasyo (AR) ile ilgili kritik bir karar aldı. Yapılan yazılı açıklamaya göre Aktif Rasyo, yıl sonundan itibaren kaldırılacak.

AKTİF RASYO DÜZENLEMESİ KALDIRILIYOR

Yapılan resmi açıklamaya göre, tüm dünyaya etkisi alan koronavirüs salgını sebebiyle küresel piyasalarda meydana gelen risk ve belirsizliklerin oldukça yüksek olduğu bir dönemde olduğumuzdan ötürü; pandemik sürecin piyasaya, ekonomiye, üretim ve istihdama olumsuz yönde olan etkisini mümkün olabilecek en az seviyeye çekebilmek ve bankaların elinde bulunan kaynakların etkin bir şekilde kullanılabilmesini sağlamak amacıyla Aktif Rasyo (AR) düzenlemesi yıl sonundan itibaren kaldırılacak.

BBDK tarafından yapılan yazılı açıklama

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun yaptığı yazılı açıklama şu şekilde...

AKTİF RASYO'NUN KALDIRILMASI BEKLENEN BİR KARARDI

Tera Yatırım Ekonomisti Enver Erkan, söz konusu kararın oldukça beklenen bir karar olduğunu dile getirdi. Koronavirüs (covid-19) salgını sebebiyle bireysellerin ve firmaların tahsilat sorunları, azalan gelir, ekonomide azalan talep gibi etkiler sebebiyle sıkıntı yaşadıklarını ve banka borçlarını ödemekte zorlandıklarını belirten Erkan, aktif rasyonun yürürlükten kaldırılmasının beklenen ve talep edilen bir adım olduğunu belirtti.