BUGÜN RAMAZAN BAYRAMI'NDA SAĞLIK OCAĞI/HASTANELER AÇIK MI?


Ramazan Bayramı sağlık ocağı çalışma saatleri sorgulamaları sabah saatleri itibariyle başladı. 13 Mayıs Perşembe günü Ramazan Bayramı'nın ilk gününe denk geliyor. Bayram tatili bu sene 3.5 gün sürecek. Sağlık ocağı ve hastanelerin çalışma yönetmeliğine göre bayram günlerinde uyulması gereken çalışma sistemleri bulunmaktadır.

AĞLIK OCAKLARI BAYRAMDA AÇIK MI?


12-13-14 Mayıs tarihlerinde Aile Sağlığı Merkezleri'nin açık veya kapalı olması aile hekimliklerinin inisiyatifine bırakıldı. Kapalı olacak noktalar için aile hekimleri kendi planlamalarını yapacak. Vatandaşlar aşı randevularını hastanelere yönlendirebilecek ya da bayram sonrasına erteleyebilecek.

13,14 ve 15 Mayıs'ta sağlık ocakları açık mı sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Sağlık ocaklarının Ramazan bayramında açık olmayacağı öğrenildi.

Ramazan Bayramı süresince yani 13,14 ve 15 Mayıs'ta Aile Sağlığı Merkezleri kapalı olacak.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "hizmetlerin yürütülmesi için asgari personel bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 10 Mayıs Pazartesi ve 11 Mayıs Salı günleri tam gün, 12 Mayıs Çarşamba günü yarım gün idari izinli" denildi.


SAĞLIK OCAKLARI BAYRAMDA AŞI YAPACAK MI?
Bayram haftasında kapalı olan sağlık ocaklarında aşı randevusu alanlar randevularını bayram sonrasına erteleyebilecek. İsteyenler için de aşı randevuları hastanelere yönlendirilecek. Böylece isteyen hastanede aşısını yaptırmış olacak.