Geçtiğimiz bir ay boyunca uzun süreli açlık ve yetersiz su tüketimi sebebiyle metabolizmamız oldukça yavaşladı. Bayramı metabolizmamızı hızlandıracak bir fırsat olarak düşünebiliriz. Beslenmeye mutlaka kademeli olarak başlamalısınız:

Günlük 3 ana öğün ve 2-3 ara öğün planlaması yapabilirsiniz.

Her öğünde; protein, karbonhidrat, sağlıklı yağlar, vitaminler ve mineraller içeren çeşitli yiyecekleri tercih edebilirsiniz. Bu vücudun ihtiyaç duyduğu besin öğelerini karşılamaya yardımcı olacaktır.

Güne mutlaka peynir, yumurta, domates, salatalık, yeşillikler ve tam tahıllı ekmekten oluşan hafif bir kahvaltıyla başlamalısınız. Bu diğer öğünlere daha fazla aç girmenizi önleyecek ve tatlı tüketiminizi sınırlandıracaktır.

Günlük 2,5-3 litre su içmelisiniz

Ramazan boyunca oluşan su ve mineral kayıplarını telafi etmek amacıyla günlük 2,5-3 litre su tüketimi çok önemli. Çay, kahve, meşrubatlardansa; soda, ayran, bitki çaylarını tercih edebilirsiniz.

Sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz

Tatlı konusunda kendinizi tutamıyorsanız eğer hakkınızı meyveli, sütlü tatlılardan yana kullanmaya özen göstermelisiniz. Şerbetli tatlılarla mesafenizi korumanızda fayda var.

Haşlama ve fırında pişirme yöntemlerini kullanabilirsiniz
Bayramda pişirme yöntemleri çok önemli. Kızartmalardansa ızgara, haşlama ve fırında pişirme yöntemlerini kullanabilirsiniz. Misafirlikte yapılan ikramların hepsini yiyebilirsiniz ama elbette tadımlık. Kendinize özel bir tabak oluşturmanız, porsiyon kontrolünüzde size yardımcı olacaktır.

Yürüyüş yapmayı ihmal etmemelisiniz

Tatil döneminde dahi düzenli fiziksel aktivitenizi ihmal etmemelisiniz. Yürüyüş veya ailece spor yapabileceğiniz aktiviteler hem sindiriminizi destekler hem de enerjinizi yüksek tutmaya yardımcı olur.