Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsüne yasal güvence getirilmesi yönündeki açıklamasının ardında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun olduğu iddia edildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "başörtüsüne yasal güvence" çıkışının ardından CHP bu kapsamda TBMM'ye içinde başörtüsü kelimesi geçmeyen bir yasa teklifi sundu.
"KILIÇDAROĞLU'NA AKLI DAVUTOĞLU VERDİ" İDDİASI
CHP medyasında da sıklıkla eleştirilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışıyla ilgili detaylar da belli olmaya başladı.
Gazeteci Adem Metan, aldığı kulis bilgilerini Twitter hesabından paylaştı:
"CHP’ye özellikle de Sn. Kılıçdaroğlu’na yakın bir gazeteci arkadaşımla görüştüm. Kemal Bey’in Başörtüsü konusundaki açıklamalarının ardında Sn. Davutoğlu’nun olduğunu, fikri Davutoğlu’nun aşıladığını söyledi. Sn Erdoğan’ın Kemal Bey’e gol attığı düşüncesinde." ifadelerini kullandı.
DAVUTOĞLU ARAYIP TEBRİK ETMİŞTİ
Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından sonra CHP liderini aradığını ve tebrik ettiğini ifade etmişti.




