Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ilin etkilendiği deprem afetinin yıldönümünde açıklamalarda bulundu.

“RAHMETLE ANIYORUM”
“Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremle çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” diyen Başkan Özlü, “Depremleri çok acı şekilde yaşamış bir şehrin belediye başkanı olarak, depremlerin meydana getirdiği zararları, ziyanları, hasarları yakından biliyoruz. Kahramanmaraş depremi sebebiyle, depreme karşı ülkemizde ciddi bir farkındalık oluştuğunu biliyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte ülkemizi depremlere karşı dirençli şehirlerle donatmaya çalışacağız” dedi.

BÖLGENİN EN UZMAN İTFAİYE TEŞKİLATI OLACAK
Düzce Belediyesi olarak itfaiye teşkilatını yeni baştan donattıklarını ve şu anda bölgesinin en güçlü itfaiyesi olduğunu dile getirerek konuşmasını sürdüren Başkan Dr. Faruk Özlü, “Türkiye’nin neresinde bir deprem, yangın, sel gibi doğal afet olursa ilk koşan Düzce Belediyesi İtfaiyesidir. İtfaiyemizi en modern araçlarla donatmanın yanında arama kurtarma ekiplerimizi de güçlendirdik. İtfaiye Müdürlüğümüz organizasyonunda Düzce’de tüm arama kurtarma ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldik. Organize ediyoruz. Bundan sonraki süreçte STK’lar ile birlikte arama kurtarma konusunda da bölgenin en uzman itfaiyesi olacağız” şeklinde konuştu.