Bugün Zonguldak'ta Fatih Sondaj Gemisi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün akademik yıl açılış töreninde konuşma yaparak bugün bir açıklama yapacağını bildirmiş, doğal gaz rezervlerinde bir değişiklik olduğunu söylemişti. Vatandaşların heyecanla beklediği açıklama bugün geldi. Başkan Erdoğan, doğal gaz keşiflerine ek 85 milyar metreküp keşfi yapıldığı müjdesini verdi. Böylece Türkiye'nin daha önceden keşfettiği 320 milyar merteküpe ek 85 milyar metreküp bulunmasıyla toplamdaki doğal gaz rezervi 405 milyar metreküpe kadar yükseldi.

KEŞİFLERE 85 MİLYAR METREKÜP EKLENDİ

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarında şu ifadelere yer verildi:

Yapılan çalışmalar sonunda bilindiği gibi deniz tabanı altındaki kuyunun ilk 2 katmanında 320 milyar merteküplük doğalgaz bulunduğun müjdesini milletimize ilan etmiştik. Bu ilandan sonra da 4 bin 445 metreye kadar ulaştık. Test analiz ve çalışmaların sonunda keşfettiğimiz rezerve 85 milyar metreküp daha ilave edildi. Böylece 405 milyar metreküplük bir doğalgaz rezervimiz oldu.

SAKARYA'DAKİ SAHADAN DA İYİ HABER BEKLENİYOR

Önümüzdeki günlerde yine Sakarya sondaj sahasında Türk Ali-1 kuyusunda çalışmalara devam edilecek ve oradan da yine güzel haberler bekliyoruz. Burada kurulacak platform ile ülkemizin tamamına ulaştırmayı hedefliyoruz. Böylece Türkiye tarihindeki en büyük hidrokarbon kaynağına ulaşmış olacaktır.

KUMANDALI DENİZALTI ROBOTU 

Şimdi yeni bir adım daha atarak uzaktan kumandalı denizaltı robotunu da ülkemize kazandırdık. Kaşif adını verdiğimiz bu robot sayesinde uzaktan kumanda ile hiçbir riske girmeden elde edeceğiz. Denizaltı robotumuzun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.