Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katılım gösterdiği 2020-2021 Yüksek Öğretim Akademik Yılı Açılışı programında önemli bir konuşma yaparak üniversitelerin ne zaman açılacağına ilişkin soruları ve erken seçime dair spekülasyonları yanıtladı. Bu doğrultuda, üniversitelerde yüz yüze eğitim sürecinin en kısa sürede başlayacağı öğrenildi. İşte Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

KİMSE EĞİTİMDEN MAHRUM KALMADI

176 bin akademik personelimizle 8 milyondan fazla öğrencimize eğitim öğretim veriliyor. Kontenjanların artması giriş sınavlarındaki yığılmanın önüne geçti. Bunun yanında bizim neslimiz dahil yakın tarihimizin en büyük itiraz konularından olan harç konularını da biz kaldırdık. Ve kamunun tamamen ücretsiz eğitim verdiği dünyadaki nadir ülkeler arasındayız.

Hiçbir evladımızın imkansızlıklar sebebiyle eğitimden mahrum kalmaması için yurtlarımızın kapasitesini artırdık. Burs ve kredi verme konusundaki imkanlarımızı en üst seviyeye çektik. 1 milyon 600 bin öğrenciye burs imkanı sağladık.

İnşallah yüz yüze eğitimi en kısa sürede başlatmayı hedefliyoruz.

ERKEN SEÇİM NE YA?

Çıkıyorlar erken seçim diyorlar. Ne erken seçimi ya? Dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde belirlenen zamanın dışında erken seçime gidilir? Bunlar kabile devletlerinin işleridir. Gelişmiş, gelişmekte olan bir ülkede böyle bir şeyi göremezsiniz. Yeni Türkiye'de de ilan edilen tarih neyse ki bu tarih 2023'tür. Seçim o zaman yapılacak.