Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans ile katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısı'nda çok önemli mesajlar verdi. Erdoğan, toplantıda alınan kararların hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Müslümanların sancılı ve sınavlarla dolu bir dönemden geçtiğini vurgulayan Erdoğan, safların sıkılaştırılması gerektiğine vurgu yaparak meselelerin özgürce konuşulduğu platformlara sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, "Bu kültürü yaygınlaştırdığımız ölçüde sıkıntılarımıza çözüm üretebiliriz. Farklılıklarımızdan ziyade ortak noktalarımıza, ortak sorunlarımıza eğildiğimiz sürece, saflarımızı sıklaştırdığımız, birbirimize kenetlendiğimiz sürece dünya ve ahiret saadetine ulaşabiliriz." dedi.

ÖLEN VE ÖLDÜRENİN "ALLAHUEKBER" DEMESİ KABUL EDİLEMEZ

Asırlar boyunca insanlığa ışık tutan, ilim, hikmet ve irfan ile anılan İslam beldelerinden bugün ne yazık ki acı haberler geliyor. Mezhepçilik İslam alemini içeriden yaralayan bir durum haline gelmiştir.

Ölenin de öldürenin de Allahuekber demesi asla kabul edilebilir bir şey değil. Bu dinin mensupları katliam yapmaz. Yapamaz.

Şayet bugün Müslümanlar ayrılıklara vurulmuşsa bunun sebebi veda hutbesindeki efendimizin sıkı tutunun buyurduğu Kur'an ve Sünnetten uzaklaşmamızdır.

Bizim derdimiz mezhepler değil direkt İslam olmalı

Bizim ne Sünnilik, ne de Şiilik diye bir derdimiz var. Bizim derdimiz İslamdır. Kutlu nebiye ümmet olmak bize şeref olarak yeter. Allah'ın kulluğu bize yeter. Üstünlük malda, mülkte, mezhepte değil takvada olduğuna inanıyoruz.

MACRON GİBİLER ASLA DİNİMİZİ BÖLEMEYECEK

Kainat boşluk kabul etmez. Hakikat çekilirse batıl yerini alır. Müslümanların içinde bulundukları durum İslam düşmanlarına cesaret veriyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un başını çektiği şuranın İslam'ı, buranın İslam'ı, Avusturya İslam'ı, Paris İslam'ı gibi yakıştırmalar dünyada islam karşıtı bir sistem kurulmak istenmesinin tezahürüdür.

Dışarıdan bu saldırılar, içeriden buna zemin hazırlayan hatalar dinimizi asla kirletemeyecektir. Emperyalistler bizi ve dinimizi asla bölemeyecekler.