İstanbul'da Cuma namazı kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, namaz çıkışında gündem konularını değerlendirdi. Burada kritik açıklamalara değinen Erdoğan, ateşkes ve koronavirüsle ilgili alınacak tedbirlere değindi.

İşte Başkan Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

Ateşkes adımı atıldı ama güvenilirliği yok. Temenni ederim ki böyle olmaz ve ateşkes kararına uyulur. Rusya burada çözüm için, barış için yer almayı ne kadar düşünüyorsa, Türkiye'nin de en az Rusya kadar burada barış için yer alma hakkının olduğuna inanıyorum.

KORONAVİRÜS İÇİN TEDBİRLER ALINACAK

Koronavirüs salgınında Türkiye'nin Avrupa ülkelerine oranla çok daha iyi bir konumda olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını vurgulayan Başkan Erdoğan, İstanbul ilinde son dönemlerde koronavirüsün artış göstermesine ilişkin maske, mesafe ve temizlik kurallarını uygulamanın hayati öneme sahip olduğunu söyledi. 

Kalabalık mekanlardan uzak durulması gerektiğinin de altını çizen Başkan Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın illeri dolaşarak durumu gözlediğini ve şu an Bursa'da olduğunu söyledi. Koronavirüsle ilgili hangi tedbirlerin alınacağına ilişkin çalışmalar yapılacağını söyleyen Başkan Erdoğan, "Bilim Kurulu'ndan yapılan çalışmalar neticesinde ne gibi tedbirler alınacak, bunlar bize de bildirilecek. Ona göre adımlarımızı atacağız." dedi.

ABD'DEN SİNOP'TAKİ S-400 TESTLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sinop'ta yeni nesil hava savunma sistemi olan S-400'ün testlerinin yapılmasıyla ilgili olan haberleri doğrulayan Erdoğan, ABD'nin açıklamasıyla ilgili konuştu. Rus silahının Türkiye'deki varlığından rahatsızlık duyduklarını belirten Erdoğan, onlara aldırmadan yola kararlı bir şekilde devam edeceklerini duyurdu.