Anıtkabir'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen anma töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında önemli açıklamalar yapıyor...

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü ANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle yad etti.

BAYRAK İNMEYECEK, EZAN SUSMAYACAK

Başkan Erdoğan, "Allah şahittir ki," diyerek başlayarak bayrağın inmeyeceğini, ezanın susmayacağını, vatanın parçalanmayacağını ve milletin bölünmeyeceğini vurgulayarak Türkiye'nin büyüyeceğini ifade ederken her daim samimi olduklarının altını çizdi.

EKONOMİK SIKINTILAR ELBETTE VAR

Koronavirüsün tüm dünyanın ekonomisine olduğu kadar Türkiye'nin ekonomisine de etki ettiğini belirten Erdoğan, bu sıkıntıların alt edilebilecek düzeyde olduğunu vurguladı. Ekonomik olarak Türkiye'nin toplam yabancı sermaye yatırımlarının 223 milyar dolara ulaştığını söyleyen Erdoğan, enerji üretiminde de yerlilik oranının yüzde 62'yi geçtiğini duyurdu.

IMF'YE OLAN BORCUMUZU SIFIRLADIK

Mayıs 2013'te IMF'ye olan borcun sıfırlandığını ifade eden Başkan Erdoğan, Türkiye'nin IMF'ye borcu olmadığını aktardı. Geçmiş zamanlarda kapütülasyon olarak Türkiye'nin önüne çıkarılan sorununun bu kez IMF olarak çıkarıldığını belirten Erdoğan, Türkiye'ye kur ve faiz oranlarıyla etki etmek isteyenlere karşı tarihi bir mücadele içinde olduklarının altını çizdi.