Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, sürpriz bir kabul gerçekleştirdi. Ameliyatla birbirlerinden ayrılan Derman ve Yiğit Evrensel'i anne ve babaları ile birlikte kabul eden Erdoğan çifti, siyam ikizleri ile yakın olarak ilgilendi.

Ziyarette Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve ikizlerin ameliyatını gerçekleştiren doktor olan Noor Ul Owase Jeelani de yer aldı. Siyam ikizlerinin ailesi Ömer ve Fatma Evrensel çifti; Erdoğan ailesine tedavi sürecinde gösterdikleri desteklerden ötürü teşekkür ettiler.

FOTOĞRAFLAR TWİTTER'DA PAYLAŞILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başlarından birbirlerine yapışık olarak dünyaya gelen Derman ve Yiğit'in ameliyat olabilmesi için özel bir çaba göstermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ikizler Derman ve Yiğit ile birlikte anne ve babalarını da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dijital Medya" adlı hesabında paylaşılan fotoğraflarda, Erdoğan ailesinin siyam ikizlerine büyük bir ilgi gösterdiği görüldü.

SİYAM İKİZLERİNİN AMELİYAT SÜRECİ

Derman ve Yiğit adlı siyam ikizleri, başlarından birbirlerine yapışık halde dünyaya geldiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ise duruma müdahale ederek ikizlerin İngiltere'ye ameliyat olabilmesi için gereken şartları sağlamışlardı. İkizler ameliyat olduktan sonra Sağlık Bakanlığı bünyesindeki bir uçakla Ankara'ya getirilmiş ve Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde tedavileri tamamlanmıştı. Tedavilere sona eren çocuklar hayata tutunmayı başarmıştı.