Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, hem devlet erkanı hem de Türkiye'nin her yanındaki vatandaşlar tarafından saygıyla ve sevgiyle anılıyor. Vefatının 82. yıldönümünde anılan, 57 yıllık hayatına pek çok savaş, kitap  ve devrimler sığdırmayı başaran Mustafa Kemal Atatürk, Anıtkabir'de devlet erkanınca büyük bir saygıyla anıldı.

08:45'te tören başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki kuvvet komutanları, yüksek yargı organlarının başkanları, siyaset partilerinin temsilcileri ve bürokratlar ile birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün karşısında yerini aldı. Başkan Erdoğan, kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşturulmuş ay yıldızlı bir çelengi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine yerleştirdi. 

Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05'te başlayan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'mız okundu.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçiş yapan devlet erkanı ve Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalamayı da ihmal etmedi.