ASELSAN'ın Gölbaşı yerleşkesinde düzenlenen Aselsan Yeni Sistem Tanıtımları ve Tesis Açılışları programı kapsamında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektronik harpte Türkiye'ye büyük güç katacak olan Karakulak Yüksek Frekans Kestirme ve Dinleme Sistemi'ni resmen duyurdu. Yeni silahın artık kullanıma hazır olduğu belirtildi.

"TÜRKİYE, AMBARGOLARI AŞABİLEN BİR ÜLKE"

Başkan Erdoğan, Türkiye'nin kendisine uygulanan gizli veya açık ambargoları kendi gücü sayesinde aşabilen bir ülke konumuna geldiğini belirterek Kıbrıs çıkartmasına dikkat çekti. Türkiye, Cumhuriyet tarihindeki ilk sınır ötesi harekatı sonrasında haksız ve katı olarak uygulanan bir ambargoya maruz kalmıştı.

 

Ambargolar sayesinde savunma sanayisinde bulundan ihmal ve eksilerin gözler önüne serildiğini açıklayan Erdoğan, harekat sonrasında faaliyete geçen ASELSAN ve diğer savunma sanayisi kuruluşları ile Türkiye'nin yepyeni bir döneme girdiğini açıkladı. 

SAVUNMA SANAYİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ AMACI

Erdoğan aradan geçen çok uzul yıllar süresince savunma sanayiine istenen şekilde ve seviyede bir gelişme sağlanamadığını açıkladı. Bunun üzerine hükümete gelmeden çok önce verdikleri kararlardan bir tanesinin de savunma sanayinin gücüne güç katılması olduğunu açıkladı.