Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane Meydanı'nın açılış törenine Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantı ile katılım gösterdi. Erdoğan buradaki yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin hedeflerine doğru yürümeyi kararlı bir şekilde sürdürmesinin, bazı kişileri çıldırttığını söyledi.

'MİLLETİMİZE SÖZÜNÜ VERDİĞİMİZ HER ŞEYİ YAPIYORUZ'

Başkan Erdoğan özetle şu konuşmayı yaptı:

Seçim zamanı şehirleri kendi hikayelerine uygun olacak projeler ile donatacaklarına dair söz verdiklerini açıklayan Erdoğan, ülkedeki belediyelerin de katkılarıyla bu sözü yerine getirecek her türlü adımı hayata geçirdiklerini vurguladı ve bu doğrultuda yeşil alanlarla, millet bahçeleriyle, millet kıraathaneleryle, restorasyonlarla ve kentsel dönüşüm projeleri ile şehirlerdeki çehreleri değiştirdiklerini söyledi.

'İÇERİDEN GELEN ŞAŞKINLIKLAR BİZİ DE ŞAŞIRTIYOR'

Yeni tip koronavirüs salgınında bile Türkiye'nin bütün ekonomik sıkıntılara rağmen hedeflerine doğru yürümekten bir an bile vazgeçmediğini kaydeden Erdoğan, bu durumun bazılarını şaşırttığını hatta çıldırttığını belirtti. Dışarıdan gelen şaşkınlıkları almaya verdiklerini ifade eden Erdoğan, içerideki şaşkınlıklara anlam veremediklerinin altını çizdi.

Tehditlerdeki katıksız faşizmin izleri

Ellerine geçen her fırsatta hak, hukuk, demokrasi ve adaletten bahsedenlerin Cumhur İttifakı ve AK Parti'ye yönelik olarak tehditlerine baktığı zaman burada katıksız faşizmin izlerini gördüğünü ifade etti.

'NEREDE KALDI SİZİN DEMOKRATLIĞINIZ, İNSANA SAYGINIZ?'

Bu zihniyetin iktidara geldikleri zaman AK Parti'yi kapatmak gibi söylemlerde bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ile çalışan bütün memurları işten atacaklarını, AK Parti'de çalışanların mallarına ve büyüklerine koyacaklarını söylediklerini hatırlattı. Erdoğan, "Nerede sizin insana saygınız, demokratlığınız, hukuk devletine bağlılığınız nerede kaldı?" diyerek tepki gösterdi.