İstanbul Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nde Cuma namazı için bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, namazdan sonra yaptığı açıklamalarla ABD'ye sert bir çıkışta bulundu. Sinop'ta S-400 hava savunma sistemlerinin testlerinin yapıldığını net bir şekilde onaylayan Erdoğan, ABD'nin bu konudaki yaklaşımının Türkiye'ye bağlamadığını ifade etti. 

ERDOĞAN: ELİMİZDEKİ İMKANLARI TEST ETMEYİP NE YAPACAĞIZ?

Bugün Üsküdar Kısıklı'daki konutunda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı için konutundan çıktı. Namazını bitirdikten sonra kameralar karşısında geçen Başkan Erdoğan, Sinop'taki S-400 testlerini doğruladı. İddiaların doğru olduğunu söyleyen Erdoğan, ABD'nin bu konuyla ilgili yaklaşımının Türkiye'yi ilgilendirmediğini, ülkenin elindeki imkanları sonuna kadar kullanacağını belirtti.

Erdoğan, "Amerika'nın bu yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz. Biz elimizdeki bu imkanların testini yapmayacağız da neyi yapacağız? Herhalde bunu Amerika'ya soracak değiliz." dedi.

S-400 hava savunma sistemleri nedir?

Tasarımcısı Almaz Antey'dir. Dikey soğuk fırlatma özelliğine sahip, 400 kilometreye kadar menzili olan  S-400 Triumph, yeni nesil Rus yapımı bir hava savunma sistemidir. S-300 hava savunma sisteminden geliştirilmiştir. Kısa-orta-uzun menzillere kadar atış yapabilir.