Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden kendisine ve Türkiye'ye hakaret eden Hollanda Özgürlük Partisi Genel Başkanı Geert Wilders hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan suç duyurusunda bulundu. Wilders, geçtiğimiz gün, "Güle güle Erdoğan, Türkiye'yi NATO'dan şutlayın!" yazarak skandal bir paylaşımda bulunmuş, tüm tepkileri üzerine toplamıştı.

NELER OLMUŞTU?

İslam düşmanlığıyla tanınan Hollanda Özgürlük Partisi Genel Başkanı Geert Wilders, Twitter'dan yaptığı paylaşımla Türkiye'yi hedef aldı. Küstah bir paylaşım yapan Wilders, üzerinde Türk bayrağı yer alan bir teknenin fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafta teknenin battığı görüldü. 

'GÜLE GÜLE ERDOĞAN' YAZDI

Fotoğrafın açıklama kısmına, "Güle güle! Türkiye'yi NATO'dan şutlayın!" yazan faşist Wilders, ayrıca Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait resmi hesabı da fotoğrafa etiketlemekten geri kalmadı. Skandal paylaşıma tepkiler çığ gibi geldi. 

DAHA ÖNCE DE AYNISINI YAPTI

Wilders birkaç gün önce skandal bir paylaşım daha yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret amaçlı çizilmiş bir karikatürü yayınlamış, üzerine küstah bir şekilde, "Terörist" yazmıştı.