AK Parti Kayseri 7.Olağan İl Kongresi'ne katılan Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli gündem konularıyla alakalı olarak önemli açıklamalara değindi. O açıklamalardan satır başlarını haberimizde bulabilirsiniz.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN ÇATIŞMALARI

Bu sabah Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefon görüşmesi yaptıklarını belirten Başkan Erdoğan, Azerbaycan askerlerinin şu an işgal altındaki topraklara doğru yürüdüklerini belirtti. Askerlerin işgal altındaki toprakları geri almaya başladığını belirten Erdoğan, "Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz." dedi.

KAYSERİ'DEKİ TOKİ KONUTLARI

Kayseri'de bulunan belediyelerin yardımı ve TOKİ iş birliğiyle son 20 yılda 100 bin konutu dönüştürdüklerini vurgulayan Erdoğan, Kayseri ilimizde gece kondusuz vatandaş kalmadığını söyledi. Kayseri'nin 2023'ün sembolü olduğunu vurgulayan Başkan Erdoğan, ilin 2053 vizyonunun sancaktarı olacağını da ifade etti.

İLK BÜYÜKŞEHİR KONGRESİ KAYSERİ'DE

İlk kongrenin Şırnak'ta yapıldığını söyleyen Başkan Erdoğan, "Büyükşehir olarak ilk kongremizi ise Kayseri'de yapıyoruz. Yarın da inşallah Malatya'da olacağız." ifadelerini kullandı.

GELİŞMİŞ DEVLETLERİN KENDİ VATANDAŞLARINA FAYDASI YOK

Gelişmiş devletlerin kendi vatandaşlarına dahi faydasının olmadığına şahitlik ettiklerini söyleyen Erdoğan, "Türkiye, bu hercümerç içinde hak ettiği yeri bulmanın peşinde. Asırlardır gasp edilen haklarımıza sahip çıkmakta kararlıyız." dedi.

Kimsenin toprağında, hak ve hukukunda gözümüz yok

Erdoğan kimsenin toprağına göz koymadıklarını vurgulayarak yalnızca Türkiye'deki vatandaşların ve içinde bulunan kardeşlerimizin haklarını gözetmeye çalıştıklarını belirtti. Göz önünde terör koridoru kurmak isteyenlere göz açtırmayacaklarının altını çizen Erdoğan, Kayseri'deki bombalı saldırının failini bulup ülkeye getirdiklerini, şehitlerin kanını yerde bırakmayacaklarını söyledi.

TÜM ÜLKELERDE DEMOKRASİ SİCİLİ BOZULDU

Türkiye'nin Karadeniz'deki 405 milyar metreküplük doğal gaz keşfinin Akdeniz'de olan umutları yeşerttiğine değinen Erdoğan, bölgeden müjde beklediğini duyurdu. Ayrıca Libya'da darbercilerin yanında saf tutan tüm ülkelerin demokrasi sicilinin bozulduğuna dikkat çekerek, "Hele hele bu Macron denen zatın İslam ile derdi nedir? Müslümanlar ile olan derdi nedir?" diye sordu.

Macron'un tedavi görmesi lazım

İslam düşmanlığında baş sıralarda yer alan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un zihinsel olarak tedaviye ihtiyacı olduğunu söyleyen "Fransa'ya bir şey kazandıramadı ki, kendine kazandırsın." dedi.