Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, dünyada hala devam eden pandemik kriz neticesinde bu yıl ilk defa videokonferans ile toplanacak. Toplantıya BM Genel Kurulu Başkanlığı’na seçilen Volkan Bozkır başkanlık edecek. Toplantıda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, dünya liderlerine seslenecek.

Bu yıl 75'inci yılını kutlayan BM'de bir ilk yaşanacak. Pandemi neticesinde videokonferansla gerçekleştirilecek olan toplantıya  22 Eylül'de gerçekleştirilecek. Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ve ABD Başkanı Donald Trump'ın ardından üçüncü olarak yapacağı konuşmada liderlere seslenecek.

GÜNDEM DOĞU AKDENİZ'DEKİ GELİŞMELER OLACAK

Doğu Akdeniz'deki son gelişmelerin gündem olacağı toplantıda Erdoğan, tüm dünyaya seslenerek Türkiye'nin Akdeniz'deki haklılığına değinerek Türkiye'nin ve KKTC'nin hak ve menfaatlerinden geri adım atılmayacağı bir kez daha duyuracak.

Cumhurbaşkanımızın ayrıca, Atina'nın uluslararası hukuk ve BM kararları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunması da bekleniyor.

SURİYE VE LÜBNAN'DAKİ GELİŞMELERE DEĞİNİLECEK

 Erdoğan'ın Doğu Akdeniz'deki gerilimin yanı sıra başta Suriye ve Libya'daki gelişmeler ile İsrail'in Filistin'i işgali, mülteciler ile yabancı düşmanlığı ve Batı'da yükselen İslam karşıtlığının altını çizmesi planlanıyor.

Pandemi sürecinde Türkiye'nin mücadeledeki başarısıyla ve yaptığı yardımlarla ilgili de konuşulacak.