Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında önemli açıklamalara değiniyor. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

HATAY'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Hatay'daki terör saldırısına değinen Erdoğan, bölgede güvenlik güçleri tarafından etkisiz haline getirilen iki teröristin belirlenen grubun son üyeleri olduğuna dikkat çekti. Erdoğan, teröristleri etkisiz hale getiren güvenlik güçlerini tekrar tebrik etti.

DEAŞ MENSUPLARI EYLEM HAZIRLIĞINDA

Erdoğan, Suriye'den Türkiye'ye gelen DEAŞ üyelerinin eylem hazırlığı yaptıkları bilgisine yakalanan teröristlerin ifadelerinden ulaşıldığını bildirdi. Sözlerin tutulmadığı takdirde düğmeye basarak harekete geçeceklerini belirten Erdoğan, Türkiye'nin adaletsizliğe sessiz kalmayacağını belirterek Türkiye'nin başarısızlığı için dua edenlerin bu orta oyununu bırakmaları gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Kimsenin toprağında, petrolünde, hakkında gözümüz yoktur. Emperyalistlerin oyun sahası haline dönüşmüş bu kadim coğrafyanın artık içine sokulduğu bu cendereden kurtulma vakti gelmiştir. Bunun en büyük öncüsü de Türkiye olacaktır." ifadelerini kullandı.

FRANSA'NIN İSLAM'A YÖNELİK SALDIRILARI

Fransa'daki İslam karşıtlarının bu kez kendisini hedef aldığını açıklayan Başkan Erdoğan, kendisiyle ilgili karikatüre bakmadığını, peygamber efendimize hakaret eden namussuzlarla ilgili söylenecek bir şey olmadığını belirtti. Öfkesinin şahsına yönelik hakaretlerden olmadığını, ancak peygamber efendimize alçakça saldırılmasına olduğunu vurgulayan Erdoğan, Avrupa'nın kendi kini ve nefretinde boğulacağını vurguladı.

Erdoğan peygamberimizi hedef alan saldırılara karşı durmanın bir şeref meselesi olduğuna dikkat çekti. Bu saldırılara sessiz kalmayacaklarını belirten Erdoğan, "Biz inanç, bayrak, ezan, vatan için gerektiğinde canını veren bir milletiz. Bunların karşısında mı susacağız?" diye sordu.

TÜRKİYE'NİN 2023 HEDEFLERİ

Cumhuriyete her şeye rağmen sahip çıkacaklarına vurgu yapan Başkan Erdoğan, Türkiye'nin ilk durağının 2023 hedefleri olduğuna dikkat çekti. Son 7 yılda Türkiye'nin önünü kesmek isteyen saldırı dalgalarıyla bazı noktalarda yavaşladığını söyleyen Erdoğan, yine de hedeflere ulaşmakta kararlı olduklarını belirtti. 2023 hedefleriyle gelecek nesillere güçlü bir Türkiye bırakacaklarının altını çizdi.