29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Cumhuriyetin 97. yıl dönümünü kutlamak üzere Anıtkabir'i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanlığı Kabine üyeleri eşlik etti. Ankara'daki Aslanlı Yol'da düzenlenen törende konuşma yapan Başkan Erdoğan burada çok önemli mesajlar verdi.

ATATÜRK'ÜN MOZOLESİNE ÇELENK BIRAKILDI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla ve yüksek yargı organlarının başkanlarıyla birlikte Aslanlı Yol'dan geçen Başkan Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşuna geçildi ve İstiklal Marşı okundu.

ERDOĞAN: BİR KEZ DAHA HUZURUNDAYIZ

Beraberindekilerle Misak-ı Milli kulesine geçiş yapan Başkan Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazı yazdı. Yazısında şu ifadelere yer verdi:

Aziz Atatürk; Cumhuriyetimizin 97'inci yıl dönümüne kavuşmanın mutluluğunu yaşadığımız bu özel günde bir kez daha huzurunuzdayız. Zatıalinizi ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, milletimizin istiklali ve istikbali uğrunda gözlerini kırpmadan şehadete koşan aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Bize emanetiniz olan Cumhuriyeti ileriye taşımak, hedefleri ve hayalleriyle buluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye bugün demokrasiden özgürlüklere, savunmadan ekonomiye, sağlıktan dış politikaya kadar her alanda başarıdan başarıya koşmaktadır. Ülkemizin önünü kesmeye yönelik içeriden ve dışarıdan gelen saldırılar mücadele azmimizi güçlendirmekte, kararlılığımızı daha da artırmaktadır. Zaferlerle dolu şanlı mazimizden cesaret alarak birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde ortak geleceğimize doğru yürümeye devam edeceğiz. Ruhun şad olsun.

Bugün Milli Mücadele Sergisi açılacak

Törenin ardından vatandaşlara açılan Anıtkabir'deki tören Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde devam edecek. Burada 29 Ekim tebriklerini kabul edecek olan Başkan Erdoğan'ın, Cumhuriyetin 97. doğum gününe özel olarak "Milli Mücadele Sergisi"ni açması bekleniyor.

Tören yürüşüyü TBMM'de başlayıp Birinci Meclis'te son bulacak

"Cumhuriyet Bayramı Korteji" kapsamında yapılacak olan yürüyüş TBMM'de başlayacak ve Birinci Meclis'te bitecek. Tören yürüşünün saat 14:00'da başlaması bekleniyor. Yürüyüşten önce bando gösterisi gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sahne alacak

Bayram cokşusu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın gösterisiyle artacak. Saat 19:23'te Büyük Cumhuriyet Konseri düzenlenecek. Konser, Antalya'daki Patara Antik Kenti'nde gerçekleşecek.

Ankara'da bazı ana yollar trafiğe kapatılacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için birbirinden coşkulu programlar gerçekleştirileceğinden Ankara'daki bazı ana yolalrın trafiğe kapatılacağı belirtildi.