Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni atama kararları için imza attı. Atama kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak kamuoyu ile paylaşıldı.

Hangi bakanlıklara atama yapıldı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı olmak üzere 7 ayrı bakanlıkta yeni atama kararlarına imza attı. Bakanlıklardan pek çok kişinin görevine son verildi; yeni atamalar gerçekleştirdi.  Peki bakanlıklara yeni atamalarda son durum ne? İşte yeni atama kararları...

Adalet Bakanlığı'ndaki açıklar kapatıldı

Cumhurbaşkanı Kararı ile; açık pozisyon bulunan Adalet Bakanlığı'na atama yapıldı. Bu bağlamda Adalet Başmüfettişlik mevkiine, Berkay Altuğ, Semih Çayönü ve Kerem Kerim Arslan atandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na kritik atama kararı!

MEB'te açık olarak bulunan Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü konumuna Mustafa Sami Akyol, Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Yalova Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Ali Tosun; ondan boşalan makama ise Abdülaziz Yeniyol atandı. Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü görevi Hüseyin Kalkan'a verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na kimler atandı?

Bakanlıktaki açık konumlardan Bilecik Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine Serkan Bircan, Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ise Murat Yılmaz atandı.

Öte yandan Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevi Alper Lütfi Göncü'ye verilirken, Kırıkkale Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne hali hazırda Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü olarak görev yapan Ramazan Gencan atandı.

Adana Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari'nin görevine son verildi.

Sağlık Bakanlığı yeni Başmüfettiş kim?

 Eda Karataş ve Mesut Ük, açık pozisyon olan Sağlık Bakanlığı Başmüfettişliği'ne getirildi.