4 Eylül tarihinde IKBY Başkanı Neçirvan Barzani'nin Ankara'ya giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından terör örgütü PKK, KDP yönetimini eleştirerek Avrupa'daki yayın organı Özgür Politika gazetesi vasıtasıyla, "KDP, Ankara'nın hizmetinde" başlıklı bir yayın yapmıştı.

Mesut Barzani başkanlığındaki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), terör örgütü PKK'nın kendilerine yönelik yapılan suçlamalara ve eleştirilere sert bir dille yanıt vererek, "Size ahlaksızlığın ne olduğunu söyleyelim. Ahlaksızlık halkın malını mülkünü gasp etmek ve yüzlerce köyü viran etmektir." dedi.

KÜRT PARTİLERİN ÇOĞU TEHLİKENİN FARKINDA

KDP Basın ve Kültür Kuruluşu'nun Gazetecilik Bölümü tarafından yapılan açıklamada, yapılan suçlamalara yönelik şu cevap verildi:

"Kürt partilerinin çoğu tehlikelerin farkında, kendilerine, halklarına ve vatanlarına bir zarar gelmemesi için bir çözüm ve destek yolu oluşturma çabası içinde. Bundan dolayı da PKK gibi yanlış siyasetle ki, Kürt halkı, hâlâ ne istediklerini, Kürt gençlerini neden öldürttüğünü anlamış değil, dalgalara karşı ters kulaç atacağına gelişen olaylara hakikat penceresinden bakmayı tercih ediyor."

YASA DIŞI SİLAHLI GRUPLAR

Suriye sınırındaki Şengal bölgesinin terör örgütü PKK'nın üssüne dönüşmesinden rahatsız olan IKBY, burada yaşayan Ezidilerin DEAŞ terörünün hedefi olduğunu bildirmişti. Neçirvan Barzani de 3 Ağustos'ta yaptığı açıklamayla PKK'yı hedef göstererek, "Ezidilerin acılarını göz önünde bulundurmadan siyasi hedeflerini hayata geçirmek isteyen yasa dışı silahlı grupların üssüne dönüşmüş vaziyette." ifadelerini kullanmıştı.