Fransız dergisi France Football tarafından düzenlenen Ballon d'Or'un ödül töreninin düzenlenmesine sayılı günler kala (30 Ekim 2023'te gerçekleşecek) RMC Sport, ödülün Lionel Messi'ye verileceğini iddia etti.

Ballon d'Or Messi'ye verilecek

RMC Sport haberinde 2023 Ballon d'Or ödülünün, Arjantin ile 2022 Dünya Kupası'nda zafere ulaşan Lionel Messi'ye verileceği ve yıldız ismin 8. kez ödülün sahibi olacağı aktarıldı. Haberin detayında ödülün ilk kez Avrupa takımında oynamayan bir oyuncuya gideceği bilgisi de verildi.

Bu durumun gerçekleşmesi halinde ise Messi, özellikle Fransız futbolseverlerden tepki görebilir. Dünya Kupası finalinde Fransa'yı penaltı atışlarında saf dışı bırakıp zafere ulaşan Arjantin'de takımın yıldızı Messi, o dönem PSG ile Fransa'da oynadığı birçok maçta tepkilere maruz kalmıştı. 35 yaşındaki süper starın bu ödülü kazanması durumunda bir kez daha Fransızların hışımına uğraması bekleniyor. 

Diğer yandan ödülle ilgili yapılan anket çalışmalarında pek çok taraftar, bu sezon ödülü Manchester City'de fırtına gibi bir sezon geçiren ve alınmadık kupa bırakmayan Erling Haaland'a verilmesi gerektiğini belirtiyor. 

Lionel Messi daha önce 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 ve 2021 yıllarında Ballon d'Or ödülünü kazanmıştı.