Glikoz, fruktoz, demir, kalsiyum, fosfat, sodyum, klorür, potasyum, magnezyum gibi minerallerden oluşşan bal; B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır ve bu yüzden de güçlü antiseptik, antibakteriyel özelliği vardır. Bu özelliği sayesinde birçok hastalığı iyileştirir veya hastalıklardan korur.

BALIN 5 FAYDASI

1) Birçok derde deva olduğu bilinen balın, beyin kanaması geçiren hastaların tedavisinde iyileştirici etki yaptığı belirtildi.

Beyinde meydana gelebilecek hasarları ortadan kaldırdığını söyleyen uzmanlar, “Hayvanlar üzerinde yapılan incelemede, beyin kanaması olanlarda beyin damarlarında ciddi olarak kasılma ve dolayısı ile beyin hasarı görüldü. Bal mumu ekstresi verilen grupta ise beyin damarı kasılmasının sağlıklı hayvanların seviyesine geldiğini tespit edildi.

2) Bal sayesinde damar tıkanıklığına bağlı kalp krizleri engellenmekte ve ani strese bağlı durumlarda görülen kalp 'ritim' bozukluklarına bağlı krizler de son bulmakta.

3) Balın tarçınla birlikte kullanımının da mucizevi faydaları saymakla bitmez. Her gün tüketilen bal ve tarşın bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi, vücudu bakteri ve viruslerden de korur

4) Sıcak bal şerbeti kabızlığı giderir.

5) Kansızlığı giderir, romatizmal rahatsızlıklarda da olumlu etkileri görülür.