Yeni tip koronavirüs (covid-19) vaka sayılarında gözlenen artış sebebiyle, derneklerdeki genel kurullar, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu özelliği taşıyan meslek kuruluşları ile üst kuruluşlar, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan tüm etkinlikler 3 ay süre ile yeniden ertelendi.

İçişleri Bakanlığı'ndan, "Geniş Katılımlı Etkinliklerin Ertelenmesi" konulu yeni bir genelge geldi. Genelge, 81 il valiliğine gönderildi.

ETKİNLİKLER 3 AY ERTELENDİ

Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından sunulan önerilere ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatına yer verilen genelgeye göre, koronavirüs salgının toplumun sağlığı ile kamu düzenine yönelik olarak oluşturduğu riskin yönetilmesi, fiziki mesafenin korunması, sosyal izolasyon sağlanması ve hastalığın yayılma hızının önüne geçilmesi amacı güdüldüğü belirdi.

Buna göre Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı'na bir yazı göndererek; Kovid-19 Bilimsel Danışma Kurulu tarafından alınan tavsiye kararı açıkladı. Karar kapsamında toplum arasında sosyal mesafe faktörünün korunmasının güç olacağı kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarında, sivil toplum kuruluşlarında, kooperatifler ve birliklerin geniş katılım gösterilen toplantılarında erteleme yapıldığı belirtildi.

Bu doğrultuda, kış ayının etkileri de baz alınarak 2 Kasım 2020 tarihinden itibaren 1 Aralık 2020 tarihine kadar, tüm kamu kurumu niteliği taşıyan meslek kuruluşlarında, sivil toplum kuruluşlarında ve son olarak kooperatifler ve birliklerin geniş katılım gösterilen toplantılarında erteleme yapıldığı belirtildi. Kurumlar tarafından gerçekleştirilecek tüm etkinlikler ertelenmiş oldu. Karar, tüm valiliklere bildirildi.