Türkiye'de bütün anasıfı ve anaokulları, yeni alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında kaptıldı ve uzaktan eğitim sürecine geri dönüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hususta bizzat açıklama yapmasına rağmen bazı özel okullar, kendilerinin bu açıklama kapsamında bulunmadığı iddiasını öne sürüp eğitimi yüz yüze şekilde vermeyi sürdürünce, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olaya el attı ve resmi bir yazı gönderdi. MEB, uzaktan eğitim kararının özel anaokullarını ve anasınıflarını da kapsadığını belirtti.

RESMİ VEYA ÖZEL FARK ETMEDEN UZAKTAN EĞİTİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada resmi veya özel okul ayrımı yapılmadan tüm anasınıfı ve anaokullarının yüz yüze eğitim faaliyetlerinin durdurulduğunu, eğitimin uzaktan eğitim şeklinde devam edeceğini duyurmuştu. Fakat pek çok özel anaokulu, bu açıklamanın yalnızca resmi anaokulları ilgilendirdiğini söyleyerek örgün öğretim yapmaya devam etti.

Bu konu, sosyal medyada çok kez tartışıldı. Velilere atılan mesajlar ve gönderilen maillerden sonra sosyal medyada konuyu dile getirenlerin sayısı artış gösterince, MEB resmi bir açıklamayı özel okullar için yaptığı akıllara geldi.

ÖZEL OKULLAR DA UZAKTAN EĞİTİM YAPACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, konuyla ilgili bir açıklama yapmadıysa da bugün NTV kanalında yer alan habere göre Valiliklere, özel okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesi hususunda bir yazı gönderildiği belirtildi.

Bakanlığın son yazısı okullara ulaştı. Buna göre özel okullar da faaliyetlerini çevrimiçi bir şekilde devam ettirecek. Valilikler, kararın uygulanıp uygulanmadığını görmek adına tespit çalışmaları gerçekleştirecek.